Restaurants

New gluten-free hotspot De Tropen | De Tropen: nieuwe glutenvrije hotspot

By  | 

You can find the new gluten-free hotspot De Tropen hidden at the back of the Tropenmuseum. East is fast developing into an area with trendy new places and I’m so happy there is a new gluten-free restaurant on this side of town. The place has a great terrace on the edge of Oosterpark. If you have a specific dietary requirement you don’t have to worry. The chef is familiar with celiac disease and knows about cross-contamination. They have several gluten-free dishes on the menu and they offer gluten-free sandwiches as well. Due the great atmosphere, perfect location, beautiful interior and gluten-free options I will definitely be here more often.

glutenvrij uiteten

glutenvrij uiteten

foto’s: Studio Aico

Please let me know your experiences in this new place.


Verstopt aan de achterkant van het Tropenmuseum vind je de nieuwe glutenvrije hotspot De Tropen. Oost is het nieuwe West; de plek waar het allemaal gebeurd. Helaas bleef mijn lijstje met glutenvrije eetmogelijkheden in Oost aan de korte kant. Gelukkig kan ik De Tropen toevoegen aan dit lijstje. Dit vernieuwde Grandcafé heeft, naast een perfecte ligging, mooi terras en strak interieur, ook nog eens verstand van glutenvrij eten. Zelf was ik aanwezig bij de opening en sprak even met de Chef-kok. Doordat zijn zus allergieën heeft weet hij hoe vervelend het kan zijn om uit eten te gaan. Hij vindt het een mooie uitdaging om voor iedereen iets lekkers klaar te maken. Op de kaart staan een aantal gerechten die glutenvrij zijn. Ze hebben altijd glutenvrij brood in huis en kunnen gerechten eventueel aanpassen zodat ze alsnog glutenvrij zijn. Ze houden in de keuken rekening met kruisbesmetting en bovendien wordt het personeel goed getraind. Al met al een plek waar ik vaker zal komen.

Ik hoor graag jullie ervaringen hieronder.

glutenvrij tropen

 

6 Comments

 1. Elsa

  September 17, 2015 at 8:08 pm

  Net terug van mijn bezoekje aan restaurant De Tropen. Na deze leuke review had ik ontzettend veel zin in een avondje zorgeloos genieten en eindelijk eens geen gezeur of onzekerheid. Helaas was het een zeer teleurstellend bezoek. De bediening wist vrijwel niets van de samenstelling en ingredienten van de gerechten. Ze waren nog erg jong en overduidelijk niet zo goed ingewerkt. Na ze aangespoord te hebben het even te overleggen met de keuken bleef er 1 glutenvrij hoofdgerecht over. Bij het dessert kreeg ik de allergenen kaart te zien maar de bediening wist eveneens niet hoe deze werkte (betekent dat tekentje nou dat er wel of geen gluten/lactose/etc inzitten?!) en stond er tot mijn grote schrik bij het hoofdgerecht dat ik net had gegeten een tekentje met gluten. (Dit bleek gelukkig voor mij een fout op de allergenen kaart). Ook van de desserts en andere zoetigheden bleef er maar 1 glutenvrije optie over.
  Voor het gemak laat ik alle andere gebreken van de avond (zowel bij mij als de mensen om mij heen) nog even uit dit commentaar weg.
  Mocht je na het lezen van dit verhaaltje toch graag een keertje gaan dan raad ik je aan nog even te wachten tot de opstart perikelen achter de rug zijn.

  • Barbara

   September 20, 2015 at 5:23 pm

   Wat ontzettend jammer! Bedankt voor het delen van je ervaring.

 2. Myrthe

  October 12, 2015 at 8:17 am

  Hoi Barbara,
  Wij hebben gelunched in De Tropen. Mijn zoontje Thomas heeft een glutenvrije tosti gegeten. Je kon overduidelijk zien dat het een glutenvrij brood was ;)~ Het was wel een karig geheel, alleen een tosti en een bakje ketchup, maar desalniettemin vond Thomas het wel lekker.
  Je moet wel weten dat ze ook glutenvrije opties hebben, want dat stond nergens duidelijk vermeld toen wij er waren.
  Groetjes, Myrthe

  • Barbara

   October 14, 2015 at 9:42 pm

   Hi Myrthe,

   Bedankt voor je reactie! Goed om je ervaring te lezen. Misschien heb ik een verkeerde indruk gekregen bij de opening. Ik ga snel zelf een keer langs om het nog eens te bekijken.

   Groetjes, Barbara

 3. Philo

  December 16, 2015 at 8:36 am

  het viel mij ook wat tegen. Uiteindelijk na overleg met de kok bleek er meer mogelijk dan in eerste instantie aan tafel verteld, maar op de kaart staat het niet aangegeven en het bediedend personeel leek niet zo goed op de hoogte. Het personeel was wel heel aardig en het is zeker een leuke tent!

  • Barbara

   December 16, 2015 at 9:19 am

   Goed om te weten… Ik ga binnenkort maar even dit blog aanpassen :) Bedankt voor het delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *