Recipes

Glutenvrije sushi cake (Dutch only)

By  | 

*This article is in Dutch only*

In dit recept maak ik een glutenvrije cake van sushi. Ideaal voor mensen die, net zoals ik, van sushi houden, maar geen zin hebben om urenlang in de keuken te staan rollen.

Benodigdheden:

-Sushirijst
-Nori vellen
-Zalm moot
-1 Avocado
-1/2 komkommer
-Mayonaise (glutenvrij, bijvoorbeeld van Zaanse Schans)
-Wasabi
-Glutenvrije sojasaus

1. Maak de rijst klaar zoals op de verpakking staat omschreven en zorg dat de rijst goed afkoelt.
2. Snij de zalm, avocado en komkommer in stuken.
3. Maak de mayonaise een beetje pittig door het te mengen met wasabi. De hoeveelheid wasabi kun je naar eigen smaak toevoegen.

4.Doe in het cakeblik eerst een laag plakkerige, afgekoelde rijst. Leg hierover een nori vel en druk het geheel goed aan. Doe hierover heen weer een laag rijst, vervolgens een laag zalm, avocado, komkommer en de mayonaise. Vervolgens doe je er weer een nori vel overheen en druk je het geheel diep in het cakeblik. Herhaal dit nog een keer tot 3 lagen hebt. Je eindigt met een nori vel en vergeet niet het geheel weer stevig aan te drukken.
5. Je kunt het geheel nog even laten opstijven in de koelkast. Ik had hier het geduld niet voor dus ben direct verder gegaan. Vervolgens draai je de cake om op een bord/plaat waarop je hem wilt serveren. Je kunt dan het cakeblik eraf halen en zult zien dat de cake nog geheel in vorm is. Je kunt afsluiten door bovenop nog wat sesamzaadjes te strooien.

glutenvrije sushi

Om er plakken van te snijden moet je een heel scherp mes hebben. Naast deze cakevorm is een sushitaart misschien ook een leuk idee. Een foto daarvan vind je hier.

2 Comments

 1. Linda

  March 1, 2016 at 1:34 pm

  Hi Barbara,

  op zoek naar een glutenvrije snack, kwam ik op jou blog uit. Wat een goed initiatief, zeg! Je richt je op buitenlandse en Nederlandse coeliakiepatienten die Amsterdam willen bezoeken?
  Maar om terug te komen op de sushi cake, die ga ik zeker maken! Ik ben ook gek op zalm, avocado en komkommer, dus dat komt goed uit 😉

  Greetsz,

  Linda

  • Barbara

   March 17, 2016 at 6:05 pm

   Hi Linda, Bedankt voor je enthousiaste berichtje. Ik richt mij inderdaad op zowel Nederlanders als toeristen, aangezien ik uit ervaring weet hoe lastig het kan zijn om in het buitenland te eten :). Is de sushi cake al gelukt?

   Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *